Szűts Márton Jóga

Magán- és csoportos órák Budapesten

Óra típusok

2017. január 10. 23:23 - szutsmartonjoga

Gerincjóga vinyasa/Hatha flow

A Vinyasa Flow egy dinamikus jógairányzat, amely során az ászanákat sorozatokba rendezve, a légzéssel összekapcsolva folyamatosan végezzük. Az ászanák és a légzés egymásra hangolva válnak részévé egy folyamatnak, ahol a figyelem erre az áramlásra irányul, így válik meditatívvá a gyakorlás az elme számára. A gyakorlás során az 5-7 légzéséig kitartott ászanákat meghatározott, légzésre végzett mozdulatsorokkal kötjük össze, ami segíti a folyamatosságot, továbbá az ujjai légzés szintén segíti az ászanák kivitelezését, és fenntartják a keletkezett hőt a testben.

 Kinek ajánlom?

  • Az állandó mozgást, áramlást kedvelőknek illetve, aki fejlődni szeretnének a “go with the flow” gyakorlásában
  • Többségében aktív, egész testet megmozgató gyakorlatokból áll össze az óra így ajánljuk azoknak akik energetizáló és egyben meditatív jógára vágyik
  • A már gyakorló jógázók számára könnyebben lekövethetőek a sorozatok de a mozdulatokat és légzéseket a kezdők számára is részletesen, lépésről lépésre vezetjük

 

 

Csípőnyitó óra

 Elfoglalt életvitelünknek köszönhetően a mai modern világban sajnos nem figyelünk úgy oda úgy csípő ízületeinkre, mint ahogy az elvárható lenne. Helytelen életmódunk, az állandó ülés (akár a munkahelyen, akár az autóban, stb.) a törzs alsó szakaszának- főként a csípőizületnek-  merevségéhez vezethet. A csípő izületek azért fontosak, mert ezek hordozzák a testünk nagy részének súlyát (lumbáris szakasz) és így csípőizületek egészséges állapota nélkülözhetetlen egészségünk megtartásához. A csípő szakszerű mozgatása kihat az egész test egyensúlyára, az egész test izület- és izomrendszerére, a hormonális háztartásra, az emésztésre és a nemi működésre. A csípő sok stresszt raktároz, a csípőnyitás során cskken a feszültség a testben-lélekben.

A gyakorlatokat ezen az órán ennek megfelelően válogatom össze. Várom mindazokat, akinek már kialakultak ilyen jellegű problémáik, és azokat, akik megelőző jelleggel óvni szeretnék egészségüket.

 

BinduSar Spine

A BinduSar JÓGA RENDSZER precízen és gondosan sorba rendezett gyakorlatok összességét jelenti több nehézségi szinten. Ennek belépő szintje a Spine jóga, mely ennek ellenére haladóknak is ajánlott. Fókuszában a gerincet támogató izmok erősítése, nyújtása áll, a gyakorlatok összeállítása a jóga testi és szellemi alapelveit követi. Ezt az órát ajánlom, ha ismerkedni akarsz a jógával!

 

Bindusar Basics

Ezen a középhaladó órán intenzívebb ászanákat végzünk, középpontban a folyamatos, kiegyensúlyozott légzéssel. Ez a sorozat intenzíven nyújt, növeli az állóképességet és méregtelenít. A légzés kontrollálása kiegyensúlyozottá tesz, segít a stresszel való együttélésben.

 

komment
Címkék: Jóga Budapest

A bejegyzés trackback címe:

https://szutsmartonjoga.blog.hu/api/trackback/id/tr10012116937
süti beállítások módosítása