Szűts Márton Jóga

Magán- és csoportos órák Budapesten

Rólam

2017. január 10. 22:46 - szutsmartonjoga


img_20170629_173412.jpg

Amikor intenzív és komplex mozgásformát kerestem, rájőttem hogy mindig a szemem elött volt: a jógáról van szó, mely mindig is érdekelt, de csak próbálgattam, mindig olvastam róla, de nem gyakoroltam. Később az is világossá vált, hogy a jóga fizikai eredményei csak mellékhatások, az igazi hatása annál sokkal mélyebb és tartósabb.

Kapcsolatom a jógával lassan 10 éve vált intenzívvé, mikor napi szinten kezdtem ashtanga jógázni. Az ászanák végzése közben azonban be kellett látnom: erős hiányosságaim vannak. Rosszul használom a testem, a mozgásmintáim nem hatékonyak és ártanak az amúgy is instabil gerincemnek, a testtudatom tele van fehér foltokkal…

Ezért kezdtem el a gerincjógát gyakorolni, mely a jóga gyakorlatait alapmozgásaira bontja, fejleszti és tudatosítja, ezzel javítja a testtartást és a mozgásmintákat. Annyira hatékonynak és hasznosnak éreztem, hogy 2011-ben elvégeztem a Mandala Jógastúdió Gerincjóga oktatói tanfolyamát.

A gerincről ismereteimet Bene Máté gerincspecialista kurzusain bővítem. 2016-ban elvégeztem a Bindusar Jóga 200 órás jógaoktatói tanfolyamát, mely mind technikailag, mind szellemileg mélyítette a gyakorlásomat és az elköteleződésemet a jóga iránt, továbbtanulásra ösztönöz. Ez a kapcsolat azóta is tart, mesterem Mukesh Kotari vezetésével fejlődöm a jógában és az oktatásban egyaránt.

2011 óta tartok jógaórákat, sok lelkes gyakorló közreműködésével, akiknek legalább ugyanolyan hálás vagyok, mint oktatóimnak!

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://szutsmartonjoga.blog.hu/api/trackback/id/tr6212116877
süti beállítások módosítása