Szűts Márton Jóga

Magán- és csoportos órák Budapesten

Csoportos órák

2017. január 11. 12:15 - szutsmartonjoga

FOGLALKOZÁSOK, HELYSZÍNEK, ÓRATÍPUSOK:

 

STÚDIÓK

YOGA PARK (Graphisoft Park, a Szentendrei úti AUCHAN mögött)

Új, tágas és modern jógastúdió az irodapark bejáratánál. Nagyszerűek az oktatók, minden napszakban vannak órák, mégpedig a gerincjógától a FLOW-ig. Az oldalon tudsz bejelentkezni.

https://www.yogapark.hu/ 

 

Boulder Club (Váci út 19, bejárat a belső udvar felöl)

A boulderezés a biztonságos magasságban, kötél nélkül történő mászást jelenti. A hagyományos mászásnál kevesebb technikai ismeretet és kitartást igényel, de a mozdulatok általánosságban nehezebbek. Ha leesel, az sem nagy baj, mert a padlózatot mindenhol szivacs borítja, így puhára érkezel... A jógaóra az emeleten van. 

 

 http://boulder.mountex.hu/

Bindusar Jóga (Jókai tér 6,, az Oktogonnál)

Rishikeshi központú hálózat budapesti jógastúdiója. Vezetője Mukesh Kotari. aki gyermekkora óta jógázik, Európa több pontján tart órákat és tanárképző tanfolyamokat. Lelkes és képzett oktatók, indiai hangulatú környezet a bulinegyed peremén. Nem kell órára bejelentkezned.

http://bindusaryoga.hu/

 

LoveYoga (III. Kunigunda útja 18., az 1.-es villamos Vörösvári úti vágállomásától mintegy 5 perc séta)

Ádám és Ivett nagyon szép és hangulatos stúdiója Óbudán. Itt a gerincjógától az Areial (antigravitációs) jógáig sokféle stílust gyakorolhatsz. Nem kell órára bejelentkezned.

http://www.jogaobuda.hu/

 

Orange Jóga (V. Királyi Pál utca 20., a Kálvin térnél)

Népszerű és hangulatos belvárosi jógastúdió, sok és lelkes oktatóval, sokféle bérlettel.Az alábbi linken tudsz bejelentkezni:

http://colorfitness.hu/orange-joga/orange-joga-orarend-feliratkozas

 

 Óratípusok:

 

Kezdő gerincjóga

A kezdő órán az általános, mai életstílusunk káros hatásait mérséklő gyakorlatokat végzünk a jóga és a funkcionális gerincgyakorlatok eszköztárából. Nyitjuk a csípőt, erősítjük és mobilizáljuk a lapockákat, tudatosítjuk a gerincmozgásokat. A mozgással és a megfelelő testtartással összefüggésben gyakoroljuk a  légzés alapjait. 

 

Mászásspecifikus jóga a Boulder Clubban

Ez a jógaóra a kezdő gerincjóga sorozaton alapul, de a mászás során igénybe vett izmok nyújtására külön figyelünk. Kevesebb az erősítés ezen az órán, és ugyanúgy van légzés, melyek erősebbé teszik a testet, segítik a relaxációt és a regenerációt. Az óra 60 perces. 

 

Power Jóga

Ha hiányzik az erő a fejálláshoz, hídhoz, kézálláshoz, ezt az órát Neked szabtam testre. Több (leginkább törzs-) erősítés, és a helyes mozgásminták mélyítése van a középpontban. Célom, hogy ráérezz: ha koncentrálsz a helyes tartásra és a légzésre, megcsinálod! Vagy még inkább: kifejleszd azt a belső erőt, mely aztán külső erővé alakul.Ha most nem, az sem baj, legközelebb menni fog! 

Gerincjóga vinyasa

A Vinyasa Flow egy dinamikus jógairányzat, amely során az ászanákat sorozatokba rendezve, a légzéssel összekapcsolva folyamatosan végezzük. Az ászanák és a légzés egymásra hangolva válnak részévé egy folyamatnak, ahol a figyelem erre az áramlásra irányul, így válik meditatívvá a gyakorlás az elme számára. A gyakorlás során az 5-7 légzéséig kitartott ászanákat meghatározott, légzésre végzett mozdulatsorokkal kötjük össze, ami segíti a folyamatosságot, továbbá az ujjai légzés szintén segíti az ászanák kivitelezését, és fenntartják a keletkezett hőt a testben.

 Kinek ajánlom?

·        Az állandó mozgást, áramlást kedvelőknek illetve, aki fejlődni szeretnének a “go with the flow” gyakorlásában

·        Többségében aktív, egész testet megmozgató gyakorlatokból áll össze az óra így ajánljuk azoknak akik energetizáló és egyben meditatív jógára vágyik

·        A már gyakorló jógázók számára könnyebben lekövethetőek a sorozatok de a mozdulatokat és légzéseket a kezdők számára is részletesen, lépésről lépésre vezetjük

  

BinduSar Spine

A BinduSar JÓGA RENDSZER precízen és gondosan sorba rendezett gyakorlatok összességét jelenti több nehézségi szinten. Ennek belépő szintje a Spine jóga, mely ennek ellenére haladóknak is ajánlott. Fókuszában a gerincet támogató izmok erősítése, nyújtása áll, a gyakorlatok összeállítása a jóga testi és szellemi alapelveit követi. Ezt az órát ajánlom, ha ismerkedni akarsz a jógával, de középhaladók is szeretik!

 

Csípőnyitó óra

 Elfoglalt életvitelünknek köszönhetően a mai modern világban sajnos nem figyelünk úgy oda úgy csípő ízületeinkre, mint ahogy az elvárható lenne. Helytelen életmódunk, az állandó ülés (akár a munkahelyen, akár az autóban, stb.) a törzs alsó szakaszának- főként a csípőizületnek-  merevségéhez vezethet. A csípő izületek azért fontosak, mert ezek hordozzák a testünk nagy részének súlyát (lumbáris szakasz) és így csípőizületek egészséges állapota nélkülözhetetlen egészségünk megtartásához. A csípő szakszerű mozgatása kihat az egész test egyensúlyára, az egész test izület- és izomrendszerére, a hormonális háztartásra, az emésztésre és a nemi működésre. A csípő sok stresszt raktároz, a csípőnyitás során cskken a feszültség a testben-lélekben.

 

Bindusar Basics

Ezen a középhaladó órán intenzívebb ászanákat végzünk, középpontban a folyamatos, kiegyensúlyozott légzéssel. Ez a sorozat intenzíven nyújt, növeli az állóképességet és méregtelenít. A légzés kontrollálása kiegyensúlyozottá tesz, segít a stresszel való együttélésben.

 

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://szutsmartonjoga.blog.hu/api/trackback/id/tr8612117821
süti beállítások módosítása