Szűts Márton Jóga

Magán- és csoportos órák Budapesten

Jóga cégeknek, vállalatoknak, jóga az irodában

2017. április 26. 12:07 - szutsmartonjoga

A mai, sok egyéni gondot okozó, egyben nemzetgazdasági méretekben is kimutathatóan negatív hatású civilizációs betegség (magas vérnyomás, cukorbetegség, hát-, nyak-, derékfájás, stb) megelőzhető lenne, illetve azok kockázata jelentősen mérséklődhetne életmódváltással. Ennek egyik legerősebb eleme a jóga, mert intenzíven, terápiás módon hat a testre, növeli az életmód-tudatosságot, jó hatással van a szellemi teljesítményre. Mindez úgynevezett alkalmazott módon, tehát a mai, sokat ülő emberekre tervezve is megvalósítható.

Cégeknek a következő formában tudom bevinni a jógát, a testtudatos szemléletet, a helyes testtartást:

- Rendszeres jógaórák (akár munkaidő elött, a reggeli órákban),

- "Ráébresztő" előadás, workshop tartása,

- Csapatépítő tréning részeként.

Talán Ön is megfigyelte, hogy az ülőmunka hosszabb távon rossz hatással van a közérzetre és a teljesítményre. Ezen tudatos odafigyeléssel és gyakorlással javítani tudunk.

physical-anatomy-problems-sitting-computer-wrong-posture.jpg

Az emberi test szerkezeti elemei mezőn való mezítlábas rohangálásra, napi több órás felegyenesedett tartású mozgásra lettek optimalizálva. Ilyen körülmények között a test egyensúlyban van, az erők kiegyenlítik egymást, a test olajozottan működik, nem következik be nyíró hatás az ízületeknél. Sajnos aki elvégezte az általános iskolát, már gyermekként 8 éven keresztül napi több órás ülésre lett kötelezve, így potenciális gerincbetegnek tekinthető. A hátfájás népbetegség, mely csökkenti az életkedvet, a munkaképességet, és makrogazdasági szinten is mérhető kárt okoz. A jelek egyértelműek: a harmincas években a gerincsérv még olyan ritka volt, hogy nem is volt külön neve, ma már huszonéveseknél sem ritka.

A testtartás javításával elmúlhat a hát- és nyakfájás, a fejfájás, normalizálódhat a vérnyomás, az emésztés és a légzés, sőt olyan végtagfájdalmak is javulhatnak, mint a teniszkönyök vagy a térdfájás. A kiegyensúlyozottabb test jó hatással van a szellemi és lelkiállapotra is. Mindezek visszahatnak a személyiségre, így javul az önértékelés, a kommunikációs készség, a hatékonyság.

A gyakorlatok alapját a mai kutatások eredményeit felhasználva végrehajtott, a mai kor emberére alakított jógapózok, és célzottan testtaratást javító javító funkcionális mozgások adják.

A testtartás mindig kéznél van, csak odafigyelést, és némi erőfeszítést igényel!

 

Egy workshopon lehetséges tartalma: Rövid anatómia magyarázat után

( Hogyan van felépítve a gerinc?

Hogyan működnek a törzsizmok?

Hogyan befolyásolják a testrészek helyzete az egész test statikáját és működését? )

végigvesszük a számítógép elött ülés hatásait a testre, majd azokat a gyakorlatokat, melyekkel ezeket a hatásokat célzottan csökkenthetjük. Az anatómia ismeret szükséges, hogy el tudjuk képzelni legalább nagy vonalakban, hogy mi játszódik le a testünkben üléskor, álláskor, mozgáskor, ugyanakkor ez is motivációt és támpontot jelent a további gyakorláshoz.

 

A workshopon kitérünk arra, hogy hogyan mozogjunk biztonságosan. A résztvevők olyan rövid, könnyen elvégezhető gyakorlatsort kapnak, melynek akár napi szintű végzésével jelentősen csökkenhet a hátat ért terhelés. A workshop mozgásanyagát elsősorban célzott testtartásjavító gyakorlatok adják.

A workshop időtartama és ára: megegyezés szerint. Kérem keressen ajánlatkéréssel :

Mail: smartonhu@yahoo.com

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://szutsmartonjoga.blog.hu/api/trackback/id/tr5312455747
süti beállítások módosítása